Jdi na obsah Jdi na menu

Soustředění v Machově Mlýně

9. 6. 2020

 

Poslední prázdninový týden od 25. srpna až 1. září 2019 se uskutečnilo tradiční letní soustředění malých hasičů, tentokrát v Machově Mlýně u Krakovce. Této akce se zúčastnilo 20 dětí a 10 vedoucích. 
Hlavní náplní programu byla příprava na podzimní závod požárnické všestrannosti, takže děti každé ráno chodily běhat, po snídani pak každé družstvo se svým vedoucím trénovalo střelbu ze vzduchovky, učilo se zdravovědu, značky a uzly, šplhalo po laně a trénovalo na štafetu dvojic. Také se trénoval běh na 60 a 100 metrů překážek jednotlivců.

Na odpolední hodiny vedoucí pro děti připravili bohatý zábavný program. Letošní celotáborová hra byla na motivy filmů o Harrym Potterovi, díky které se děti na týden staly kouzelníky a čarodějkami a vedoucí profesorským sborem v Bradavicích. Počasí bylo báječné, takže mnohokrát došlo i na koupání ve zdejším bazénu. Celý pobyt jsme si všichni skvěle užili, zlé síly jsme společnými silami zdolali a báječně jsme se pobavili. Na závěr soustředění a jako odměnu pro všechna soutěžící družstva jsme navštívili místní lanový park, který jsme ještě před odjezdem domů zdolali. Pak už přišlo na řadu balení a úklid tábora, společné focení všech účastníků, loučení a odjezd domů k rodičům. 


Poděkování za pečlivou přípravu a zdárný průběh soustředění patří všem, kteří se jakkoliv podíleli na jeho organizaci, tedy především vedoucím dětí a instruktorům, ale i dalším zúčastněným hasičům. Odměnou všem těmto lidem může být radost a nadšení dětí ze společně prožitého týdne.

img_2468.jpg p1370931.jpgimg_4702.jpg